UutisiaRSS-syte

 • Avoin Tampere -ohjelma on päättynyt (5.3.2018)
 • Raportti: Tamperelaisyritykset Mustakarhussa Piilaaksossa (27.1.2017)
  Mustakarhun Tomi Terentjeffin raportti tamperelaisyritysten työskentelyjaksosta Piilaaksossa.
 • Väliraportti kiihdyttämöpalveluista startup-yrityksille (27.1.2017)
  Uuden Tehtaan raportti Avoin Tampere -ohjelman Kiihdyttämöpalvelut startup-yrityksille -projektin toiminnasta ajalla 5.9.-31.12.2016.
 • Selvitys Tampereen pelitoimialan ekosysteemistä 2016 (14.12.2016)
  Selvityksen tarkoituksena on antaa kuva Tampereen pelialan tämän hetkisestä ekosysteemistä ja Tampereen pelitoimialan kehityksestä viime vuosien aikana, sekä tarjota ehdotuksia siitä, miten kehitys voidaan myös jatkossa turvata.
 • Raportti API Days Nordic -tapahtumasta (5.9.2016)
  API Days Nordic pidettiin ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa 18.-19.5.2016 ja Tampere valittiin paikkakunnaksi, koska paikkakunnalta löytyi aktiiviset API-talouden edistäjät Suomessa.
 • Älyhanskassa potentiaalia kaukosäätimen korvaajaksi (2.6.2016)
  Demolan kevään paras projekti valittiin 30 lupaavan demon ja konseptin joukosta.
 • Growth 2016 sukeltaa Tampereen startup-skenen ytimeen ja auttaa kasvuyrityksiä lentoon (17.5.2016)
  Tampereella järjestetään torstaina 26.5.2016 uudenlainen, kaksiosainen startup- ja kasvuyritystapahtuma: Growth 2016.
 • Tampereen kaupunkiseudulla otetaan käyttöön innovaatioseteli (13.5.2016)
  Tampereen kaupunkiseutu ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön innovaatiosetelin. Setelillä halutaan madaltaa pk-yritysten kynnystä käyttää innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluita.
 • AL: "Nyt on hyvä talousuutinen: Tamperelaiset startup-yritykset tuplasivat henkilöstönsä" (11.4.2016)
  Tamperelaiset startup-yritykset ovat yli kaksinkertaistaneet henkilöstönsä neljässä vuodessa, kertoo Aamulehti. Tieto perustuu Tredean StartUp Tampere -projektiin osallistuneista yrityksistä tehtyyn selvitykseen. Sitä varten haastateltiin 50 yrityksen avainhenkilöitä.
 • Tampere Tunnetuksi Passi nyt myös mobiilisovelluksena (16.2.2016)
  Tampereen keskustan palveluihin on vuoden verran ollut tarjolla tarjousvihko, Tampere Tunnetuksi Passi. Vuoden 2016 Tampere Tunnetuksi Passi tuli myyntiin helmikuun alussa. Nyt tarjoukset on tuotu vielä helpommin kaikkien saataville - sovelluksena suoraan omaan mobiililaitteeseen.
 • Raportti Uuden Tehtaan toiminnasta 2015 (14.1.2016)
  Raportissa kerrotaan Uuden Tehtaan toiminnasta kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana vuonna 2015.
 • Internet of Things – Kasvupolku® Tampereella (12.1.2016)
  Tervetuloa sytyttämään kasvun kipinäsi starttiin 9.2.2016 Tampereelle!
 • Tampere hakee vuoden 2016 Euroopan innovaatiopääkaupungiksi (19.11.2015)
  Tampereen kaupunki kisaa vuoden 2016 Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelistä Euroopan komission The European Capital of Innovation Award – iCapital -kilpailussa
 • Huppari vai pikkutakki? Tamperelaiset startupit valmistautuvat Slushiin (2.11.2015)
  Nopeatempoinen, Euroopan suurin startup-tapahtuma Slush herättää valmistautumispaineita tamperelaisille startup-yrityksille. Tuhansien kasvuyrittäjien joukosta ei ole helppoa erottautua.
 • Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja keräsi yli 85000 euroa (2.10.2015)
  Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja päättyi 30.9. Mesenaatin kampanja tuotti 85 870 euroa. Kyseessä on Mesenaatin selkeästi suurin joukkorahoituspotti. Viimeisen viikon aikana käytiin hurjaa loppukiriä, kun sadat yksittäiset rahoittajat tulivat mukaan tukemaan kampanjaa. Yksittäisiä rahoittajia kertyi 1121.
 • DataBusiness.fi: dataliiketoiminnan näyteikkuna (24.9.2015)
  Kuusi Suomen suurinta kaupunkia on avannut nettisivuston, joka toimii avoimen datan bisnessovellusten näyteikkunana ja inspiraation lähteenä yrityksille.
 • INKA-Award -palkinto Tampereelle innovatiivisten yritysten edistäjänä (22.9.2015)
  Tampereen kaupunki on saanut Tekesin INKA-ohjelman (innovatiiviset kaupungit) seminaarissa Jyväskylässä 22.9.2015 INKA-Awards -palkinnon pitkäjänteisestä työstä kehitysalustojen synnyttämisessä. Tampere vastaa INKA-ohjelmassa Älykkään kaupungin ja uudistuvan teollisuuden kansallisesta yhteistyöstä.
 • Demolan innovaatioprojektit houkuttelevat erityisesti kansainvälisiä osaajia (14.9.2015)
  Tamperelaisen korkeakouluopiskelijoiden innovaatioyhteisö Demola jatkaa suosiotaan erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa. Syksyn hakuaika on päättynyt ja määräaikaan mennessä hakemuksia jätettiin ennätykselliset 270 kappaletta. Hakijoista kv-opiskelijoiden osuus on jopa 70 prosenttia.
 • Luovan teollisuuden pääomarahasto Suomeen - IPR.VC Fund I aloittaa toimintansa 13M € pääomalla (11.9.2015)
  Median ja pääomasijoittamisen kokeneiden ammattilaisten perustama suomalainen IPR.VC Fund I Ky –pääomarahasto (”IPR.VC”) aloittaa toimintansa. Sen toimipaikka on Tampere ja operointi tapahtuu Mediapoliksessa. Avoin Tampere on rahoittanut rahaston suunnittelua.
 • Mikä ihmeen innovaatioalusta? Katso Pirkanmaan liiton videot! (17.8.2015)
  Pirkanmaalla luodaan innovaatioalustoista selkeästi johdettuja moderneja kaupunkikehittämisen ja uuden liiketoiminnan edistämisen työvälineitä. Pirkanmaan liitto on kuvannut viisi videota, joilla seutumme innovaatioasiantuntijat kertovat, mitä innovaatioalusta tarkoittaa.
 • Selvitys Mediapolis-yrityskiihdyttämöstä (3.8.2015)
  Yritysten liiketoiminta-apua varten on suunniteltu media-alan yrityskiihdyttämöä, joka tulee toimimaan Mediapoliksessa.
 • Viiden tähden älyliikennesovelluksia Tampereelta (12.6.2015)
  Jokaisen meistä täytyy syödä, asua jossain, hoitaa terveyttään ja liikkua paikasta toiseen. Erilaisia sovelluksia kehitetään jatkuvasti näille arkielämän eri osa-alueille. Isot käyttäjämäärät inspiroivat sovelluskehittäjiä tuottamaan uusia palvelumalleja. Tampereella on kehitetty noin 30 liikkumiseen liittyvää sovellusta viimeisen kolmen vuoden aikana. Seudulla on yli 200 sovelluskehittäjää tai kehittäjätiimiä. Sovellusten käyttäjiä on jo yli 30 000, ja määrä kasvaa noin 10 prosenttia joka kuukausi.
 • Parasta Demolan keväästä: 3D-mallinnusta tekevä pienoishelikopteri (12.6.2015)
  Tamperelaisen korkeakouluopiskelijoiden innovaatioyhteisö Demolan tuoreet innovaatioprojektit tuottavat ratkaisuja yritysten konkreettisiin ja ajankohtaisiin ongelmiin. Kevätkauden parhaaksi valitussa projektissa luotiin mobiiliapplikaatio, joka tekee tilasta 3D-mallinnuksen pienoishelikopteria hyödyntäen.
 • Mitä innovaatiotoiminnan ytimessä tapahtuu? New Factory Open Tampereella 28.5. (6.5.2015)
  Tamperelainen startup- ja innovaatiotapahtuma New Factory Open kokoaa yhteen innovaattorit, rahoittajat, päättäjät, startupit ja Demola-tiimit jo neljättä kertaa. Tapahtuma järjestetään 28. toukokuuta Uuden Tehtaan innovaatiokeskuksessa Finlaysonilla. Avoin Tampere on mukana tapahtumassa.
 • Suomen pelimuseo Tampereelle (31.3.2015)
  Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan loppiaisena 2017 Suomen pelimuseo. Näyttelylle on varattu noin 400 neliön tilat. Museosta tulee Suomen ensimmäinen pelaamiseen keskittyvä museo ja yksi harvoista koko maailmassa. Tampereella tehdään museohistoriaa avaamalla hankkeelle joukkorahoituskampanja.
 • Tampere kehittää kaupunkiympäristöä ideakilpailun sadolla (30.3.2015)
  Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy haastoivat vuoden alussa Tampereen seudun asukkaat ja yritykset ideakilpailuun. Tampere ÄLYtystilassa! -kilpailussa haettiin ideoita uusista älykkään kaupungin toteutustavoista. Kilpailun voittajiksi valikoitui kolme ideaa, joiden toteuttamista lähdetään selvittämään käytännössä.
 • Tampere perustajajäsenenä globaalissa avointen ja ketterien kaupunkien verkostossa (17.3.2015)
  Kansainvälinen Open & Agile Smart Cities -verkosto luo perustan datapohjaiselle yhteistyölle, jolla edistetään yhteentoimivia ratkaisuja, yritysten innovaatiotoimintaa ja älykkäiden palvelujen syntymistä. Ensimmäisinä verkostoon ovat liittyneet kaupungit Suomesta, Tanskasta, Belgiasta, Espanjasta, Italiasta, Portugalista ja Brasiliasta. Suomalaiset kaupungit ovat mukana verkostossa Kuutoskaupunkien avoin data -kärkihankkeen kautta.
 • Rahoituksen aamupäivä Tampereella 23.3. - Teemana Digitaalisuus, älykkyys ja teollinen internet (3.3.2015)
  Millaista rahoitusta on tarjolla yrityksille ja tutkimukseen? Tredea, Tekes, Fimecc ja Digile esittelevät ohjelmia Tampereella Solo Sokos Hotel Tornissa maanantaina 23. maaliskuuta.
 • Uuden Tehtaan uudet tuulet: startup-ohjelmaan haku päällä (23.2.2015)
  Haku Uuden Tehtaan uuteen startup-ohjelmaan avautui maanantaina 16.2. Hakuaikaa on 30.3. asti.
 • Rahoitusta sovellusten kehittämiseen! (10.2.2015)
  Infotilaisuus kiihdyttämöhankkeiden tarjoamista mahdollisuuksista 19.2. Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa.
 • KUTSU: Kyber-INKA Roadshow Tampereella 29.1. (8.1.2015)
  Tervetuloa kuulemaan mitä kyberturvallisuuden INKA-ohjelmassa on tapahtumassa!
 • Tampere ÄLYtystilassa! TOIMI! (31.12.2014)
  Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy haastavat Tampeeen seudun asukkaat ja yritykset ideakilpailuun.
 • Mediapolis kertoo uusia tarinoita (29.12.2014)
  Tampereen Mediapoliksessa on meneillään mielenkiintoinen muodonmuutos: Tohlopin tv-keskuksesta on sukeutumassa tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskus, jonka ovet ovat auki kaikille alasta kiinnostuneille.
 • MindTrek uudistuu ensi vuodeksi - jatkossa Mindtrek Openmind (18.12.2014)
  Kansainvälinen MindTrek järjestetään jälleen ensi vuonna Tampereella. Konferenssi myös uudistuu ensi vuodeksi.
 • Tampereen peliala: Lisää huikeita uutisia odotettavissa (24.11.2014)
  Peliala kasvaa Tampereella nopeasti ja monella tasolla. Tampere Game Factory -hanke edistää peliyritysten kasvua ja kehitystä Tampereen seudulla. Avoin Tampere -ohjelma rahoittaa hanketta.
 • Sovelluksilla uusia näkökulmia Tampereen seutuun (6.11.2014)
  Pirkanmaan avoimen datan laajempaan hyödyntämiseen tähtäävä Apps4Pirkanmaa-kilpailuun keräsi edellisvuotta enemmän ja kovatasoisempia kilpailutöitä. Mm. bussiliikenteen ja Tampereen talouslukujen seuraaminen olivat kilpailutöiden aiheina.
 • MindTrekissä ilmaista ohjelmaa terveysteknologiasta kiinnostuneille (22.10.2014)
  Digitaalisen median, teknologian ja liiketoiminnan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita syväluodataan MindTrekissä Tampereella tiistaista keskiviikkoon 4.–5. marraskuuta. Kansainvälinen foorumi järjestetään Tampereen uuden huikean tornihotellin yhteyteen rakennetulla Paja-kongressikeskuksella.
 • Avoin Tampere kulkee ketterästi muutoksen mukana (16.10.2014)
  Maailma muuttuu: kymmenen vuoden kuluttua monet arkielämän asiat hoidetaan aivan toisin kuin nykyään. Jos muutoksessa haluaa pysyä mukana ja hyödyntää sen avaamia mahdollisuuksia, on oltava aktiivinen jo nyt. Tredean koordinoima Avoin Tampere -ohjelma tukee tamperelaisen elinkeinoelämän mahdollisuuksia muutosten keskellä.
 • Open Data Tampere Regionin uutiskirje luettavissasi (15.9.2014)
  Mitä Tampereella on meneillään avoimen datan ympärillä? Lue uutiskirjeestä lisää.
 • MindTrek Festival raottaa tulevaisuutta marraskuussa uudella tornihotellilla (5.9.2014)
  Tämän vuoden MindTrek kuohuu uudessa paikassa, nimittäin upouudella Solo Sokos Hotel Tornilla. Myös tapahtuman ajankohta on aiempia vuosia myöhempi, eli 4.–6. marraskuuta.
 • Mediapolis pääsee vauhtiin (27.8.2014)
  Elämä Mediapoliksessa vilkastuu alkavan syksyn aikana: rakennustyöt valmistuvat, opiskelijat ja ensimmäiset yritykset asettuvat taloksi ja toiminta lähtee toden teolla vauhtiin. Uudenlainen yhteistyö vaatii kokeilemista ja kehittelyä, mutta sen tulokset voivat viedä Mediapoliksen maailmankartalle.
 • 3D-tulostus: Tuotanto takaisin Pirkanmaalle (22.8.2014)
  3D-tulostukseen perustuva ja sitä hyödyntävä liiketoiminta kehittyy nopeasti. Se avaa muun muassa mahdollisuuksia tuoda takaisin Suomeen ja Pirkanmaalle tuotantoa, joka on siirtynyt halvempien kustannusten maihin. 3D-tulostus luo myös uudenlaisia liiketoimintamahdolli-suuksia esimerkiksi räätälöityjen ja muotoiltujen tuotteiden nopean tuotannon parissa.
 • Raportti: Metallien 3D-tulostus - Maisemaselvitys ja aktivointi (19.8.2014)
  Raportti Metallien 3D-tulostus - Maisemaselvitys ja aktivointi on nyt luettavissasi.
 • INKA-ohjelma: Älykäs liikenne infopäivä 22.8.2014 klo 9.30-12.00 (18.8.2014)
 • Apps4Pirkanmaa-kilpailun osallistumisaikaa jatkettu (17.8.2014)
 • Lavasteet pystyssä, roolitus tehty ja kuvaukset käynnistymässä – Tampereen Mediapolis ohjaa suomalaisen media-alan menestystarinan (26.6.2014)
  Tampereen Mediapoliksesta on hyvää vauhtia kehittymässä maailmanluokan digitaaliteollisuuden ja tarinankerronnan kampus. Yritykset ovat ottaneet jo kampuksen omakseen ja päärakennuksen kolme alinta kerrosta sekä osa neljännen ja viidennen kerroksen tiloista ovat jo varattu.
 • Apps4Pirkanmaa kannustaa innovoimaan avoimella datalla (25.6.2014)
  Apps4Pirkanmaa-kilpailun lanseeraustilaisuuden oli erityisteemana liikennedata ja sen visualisointi. Tampereella Monitoimitalo 13:ssa järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin useita avoimen datan ja älyliikenteen asiantuntijoita. Tilaisuuden työpajaosuudessa taas pohdittiin kahdessa ryhmässä päivän erityisteemaa.
 • Metallien 3D-tulostus: Innostus on herätetty, toimintaa tiedossa (24.6.2014)
  3D Pirkanmaa -hankkeen vetäjät Pekka Ketola ja Petri Pitkänen ovat innoissaan: hanke on loppumassa, mutta homma jatkuu. Metallien 3D-tulostusta lähtee nyt viemään eteenpäin kuusi työryhmää, joissa on mukana muun muassa yritysten edustajia, tutkijoita, opiskelijoita ja kehittäjiä.
 • ITS In Your Pocket -kilpailun kooste (19.6.2014)
 • Tehosta Demolassa tuote- ja palvelukehitystäsi välkyimpien opiskelijoiden avulla (9.6.2014)
  Demola-projektien hakuaika on nyt käynnissä.
 • 3D Pirkanmaa -hankkeen päätapahtuma 10.6. (22.4.2014)
  3D Pirkanmaa -hankkeen päätapahtuma 3D-tulostuksen Opi ja Oivalla järjestetään 10.6. klo klo 12-17.
 • YritysForum Pirkanmaa: INKAlla nostetta yritysten ja kaupunkien innovointiin (10.4.2014)
  YritysForum Pirkanmaa -lehdessä Avoin Tampereen ohjelmajohtaja Seppo Haataja, Tredea Oy:n toimitusjohtaja Päivi Myllykangas ja Tampereen kaupungin projektipäällikkö Jari Jokinen kertovat, mitä INKA-ohjelmalla tavoitellaan Tampereen seudulla.
 • Tätä Tampere osaa ja myy! (3.4.2014)
  Tampereen kaupunkiseudun kärkiosaaminen on ensimmäistä kertaa kartoitettu ja koottu myyntimateriaaleiksi, jotka ovat kaikkien seudusta kertovien käytössä sekä sähköisesti että printtinä.
 • Startup Tampere Value Creation Forum, arvonluontitalkoot 3.4. (19.3.2014)
  Kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääville yrityksille suunnattu arvolupaus-työpaja järjestetään Uudella Tehtaalla torstaina 3.4. kello 9-16.
 • Loppuraportti: TAPI - Tampereen Avoin Datapilvi (19.3.2014)
  TAPI - Tampereen Avoin Datapilvi -projektin loppuraportti on nyt luettavissasi.
 • Avoin Tampereen vuoden 2013 toiminnalliset tavoitteet täyttyivät (17.3.2014)
  Avoin Tampere -ohjelman toisen toimintavuoden painopisteet olivat osaamisintensiivisen liiketoiminnan ja uusien työpaikkojen luominen sekä hallittu ICT-alan ja perinteisen teollisuuden rakennemuutoksen tukeminen. Lisäksi tavoitteena oli laatia erilaisten yksityisten rahoitusratkaisujen kokonaisuus alkaville ja kasvuvaiheen yrityksille sekä synnyttää avoimen innovaation ympäristöjä ja edistää seudun vetovoimaisuutta ja tunnettuutta. Ohjelma on edennyt suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Hankerahaa vuosille 2013–2014 on monistettu yhteensä yli 4 milj. euroa ja yksityistä rahaa alkaville ja kasvuvaiheen yrityksille on generoitu vuosien 2012–2013 aikana yli 16 milj. euroa.
 • Loppuraportti: Tuottavuusloikka 2013 (26.2.2014)
  Uunituore Tuottavuusloikka -hankkeen loppuraportti on nyt luettavissasi. Tutkimuksen on toteuttanut Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos.
 • COSS ry Langattoman Tampereen koordinaattoriksi (21.2.2014)
  Hermia Groupin konserniyhtiö Innovaatio Oy Uusi Tehdas (jäljempänä Hermia) sekä COSS ry (COSS) ovat sopineet Langaton Tampere – verkkoyhteisön koordinointivastuun siirtymisestä Hermialta COSS:lle. Vastuunsiirto toteutettiin liiketoimintasiirtona 3.2.2014. Samalla verkkoyhteisön toimintaa aletaan kehittää COSS:n laajan jäsenistön voimin.
 • Vincit Oy Tampereelta voitti yleisen sarjan Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa (14.2.2014)
  Great Place to Work® Institute on tänään julkistanut Suomen parhaat työpaikat. Kolmeen eri sarjaan jakautuva lista julkistetaan nyt 12:nnetta kertaa. Yleisen sarjan kärjessä juhli tänä vuonna tamperelainen Vincit Oy.
 • Ice Live Business Forumin sketchnotesit ovat nyt myös sivuillamme (10.2.2014)
  Tampereella 30.-31.1. järjestetyn Ice Live Business Forumin luennot tallennettiin sketchnotesien muotoon. Voit katsoa piirrokset nyt myös sivuiltamme.
 • Open Data TRE -uutiskirje summaa hankkeen tuloksia (5.2.2014)
  Open Data Tampere Region -hanke on ottanut käyttöönsä avoimen datan ajankohtaisista asioista kertovan uutiskirjeen. Kaikki postituslistalle liittyneet osoitteet on siirretty uutiskirjelistalle ja samalla postituslista poistuu käytöstä. Uutiskirje julkaistaan noin kerran kuussa, mutta tarvittaessa useamminkin.
 • Avoin Tampere on nyt myös Twitterissä (5.2.2014)
  Seuraa ohjelmaamme Twitterissä.
 • Väliraportti: Ideaklinikka 2013 (4.2.2014)
  Ideaklinikka on pirkanmaalainen pilot-hanke, jonka tarkoituksena on rakentaa uusi hyvinvointi- ja terveysalan innovaatioalusta. Ideaklinikan keskeisenä keinona on saattaa yhteen terveysalan eri osapuolet (julkinen terveydenhuolto, alan yritykset, opetusajtutkimusorganisaatiot, kolmas sektori sekä yksittäiset terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kansalaiset) yhdessä ideoimaan ja pohtimaan keinoja terveydenhuollon toiminnan ja alan palvelutarjonnan kehittämiseksi.
 • Finnish Game Jam 2014 Tampereella (24.1.2014)
  Global Game Jam kokoaa 24.–26.1. jälleen yhteen tuhansia pelinkehittäjiä harrastelijoista ammattilaisiin ympäri maailmaa. Tarkoituksena on luoda pienissä ryhmissä peli alusta loppuun 48 tunnin aikana. Suomessa tapahtumaan osallistutaan Finnish Game Jamin nimissä 13 paikkakunnan voimin. Tampereella tapahtuma järjestetään Uudella Tehtaalla.
 • YLE: "300 työpaikkaa ja 30 yritystä - Avoin Tampere ylitti tavoitteensa" (20.1.2014)
  Avoin Tampere -ohjelma onnistui luomaan viime vuonna sata työpaikkaa enemmän, kuin mitä se oli asettanut tavoitteekseen. Myös rahoituksen hankkiminen aloittaville yrityksille onnistui yli odotusten.
 • Avoin Tampere -ohjelman tavoitteet on tehty rikottaviksi (16.1.2014)
  Tampereen kaupungin elinkeinopoliittinen Avoin Tampere -ohjelma (2012–2018) ylitti ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan sille asetetut tavoitteensa.
 • AL: "Analyysi: Miten kehitetään älykäs Tampere?" (9.1.2014)
  1. Tampereen seutu on yksi innovatiiviset kaupungit -ohjelman vetureista. 2. Tampereella paneudutaan älykkääseen kaupunkiin, uudistuvaan teollisuuteen ja terveyteen. 3. Käytännössä ohjelma voi luoda esimerkiksi Tesomalle kokeiluja, joissa asukkaat testaavat ennaltaehkäiseviä terveyspalveluja.
 • Tunnelmallista joulua ja vauhdikasta uutta vuotta 2014! (18.12.2013)
 • Loppuselvitys: Pirkanmaan protopaja -pilotointi (16.12.2013)
  Tutustu loppuselvitykseen Pirkanmaan protopajan pilotoinnista. Pilotoinnin tavoitteena oli testata protopajan eri palveluosioiden kysyntää, määrittää käytännön toimintamalli sekä toimijat joiden toiminta voidaan saada kestävälle pohjalle.
 • Tamperelaiset menestyivät Apps4Finland-kisassa (9.12.2013)
  Tamperelaiset avoimen datan osaajat nappasivat avoimen datan Suomen mestaruuskilpailusta, Apps4Finland, yhteensä seitsemän palkintoa. Kilpailuun osallistuivat kaikki tänä vuonna aiemmin järjestettyyn Apps4Pirkanmaa-kilpailuun innovoidut avoimeen dataan perustuvat sovellukset ja ideat.
 • Avoin data Tampereen seudulla - Open Data TRE 2013: Mitä tuli tehtyä? (27.11.2013)
  Tutustu Open Data Tampere Region -hankkeen tuloksiin.
 • Tampereen yliopiston tutkimus kokosi vinkit pilvipalveluiden käyttöönottoon (12.11.2013)
  Monissa suomalaisyrityksissä ei vielä osata järjestelmällisesti tavoitella tuottavuushyötyjä pilvipalveluiden avulla. Tampereen yliopiston tutkimuksessa etsittiin ratkaisuja haasteisiin ja tulokset koottiin ohjelistaksi ICT-palveluiden käyttöönottoon. Tutkimus on osa Tuottavuusloikka-projektia, jossa on ollut mukana neljä pirkanmaalaista pilottiyritystä. Näiden yritysten tuottavuutta pilvipalvelut paransivat erityisesti ajansäästön ja projektihallinnan muodossa.
 • INKA -ohjelman väliaikaiset sivut ovat auki (6.11.2013)
  INKA-ohjelman tavoitteena on synnyttää korkeaan osaamiseen perustuvia kilpailukykyisiä yrityksiä ja siten vauhdittaa innovaatiokeskittymien syntymistä Suomeen. Ohjelmaan on valittu viisi kansallista teemaa, joista ÄLYKÄS KAUPUNKI JA UUDISTUVA TEOLLISUUS -teemaa hallinnoi Tampereen kaupunkiseutu.
 • Miten pilvipalvelut voivat tukea liiketoimintaasi? Aamiaistilaisuus 12.11. (28.10.2013)
  Pilvipalvelut on yksi ratkaisu, kun PK-yritys haluaa suuryritystason tuottavuusratkaisun kustannustehokkaasti. Tule kuulemaan neljän pirkanmaalaisen yrityksen kokemuksista, kuinka he ottivat pilvipalvelut käyttöönsä.
 • Tietoalan työntekijät ja työnantajat kohtaavat jo kuudennen kerran RecruIT Tampere –professional contacts -tapahtumassa (21.10.2013)
  RecruIT Tampere on tietoalan - sisältäen myös projektihallinnan, kv-kaupan-, myynnin- ja markkinoinnin - osaajille tarkoitettu tapahtuma, joka järjestetään Tampere-talossa 23.10.2013.
 • StartUp Tampere puolivälissään: Ohjelma aktivoinut rahoituksen järjestymistä yrityksille (9.10.2013)
  Alku-, kasvu- ja kansainvälistymisvaiheessa olevien yritysten rahoituksen järjestämiseksi perustettu StartUp Tampere -hanke on onnistunut aktivoimaan yritysten, enkeleiden ja pääomasijoittajien kanssakäymistä ja kohtaamisia. Puolivälissään ohjelma on hyvin tavoitteissaan. Pirkanmaalla bisnesenkeleiden määrä on noussut vuoden aikana 15:stä 50:een. Lisäksi 150 pääomasijoittajaa on haastateltu ja analysoitu. Toimijoista on koottu tietokanta, jonka kautta voidaan hakea sopivia sijoittajia yritysten pääomasijoitustarpeisiin. 50 yritystä on eri sijoittajatapahtumissa esittänyt myynti- ja sijoittajapresentaationsa potentiaalisille sijoittajille.
 • Summer@Vincity 2013 -kesäohjelman loppuraportti luettavissasi (8.10.2013)
  Summer@Vincity 2013 -kesäohjelmassa toteutettiin uudenlainen ulkoilupalvelu pirkanmaalaisille. Vincit Oy järjesti kesällä 2013 ohjelman, jossa opiskelijat pääsivät toteuttamaan unelmien ohjelmistoprojektin Vincitin asiantuntijoiden ohjauksessa. Ohjelma oli ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan alaan ja yhteen Suomen menestyneimmistä ohjelmistotaloista.
 • Tampereelle kasvusopimus ja vetovastuu "Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus" -teemasta (3.10.2013)
  Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä (HALKE) päätti 3.10.2013 valtion ja kaupunkien välisistä kasvusopimuskaupungeista sekä seitsemästä kaupunkiseudusta Innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelmaan. Tampere on yksi kasvusopimuksen saaneista kaupungeista ja vetovastuussa INKA-ohjelman "Älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus" -teemasta.
 • Avoimen tiedon kuntakiertue käynnistyy Tampereelta (13.9.2013)
  Avoimen tiedon kuntakiertue käynnistyy Tampereelta 27.-28.9. Kiertueella vauhditetaan muiden muassa avoimen datan, avoimen kulttuurin ja avoimen demokratian paikallistoimintaa kuudessa eri kaupungissa.
 • NUMA2013 -kilpailun voittajat valittu (10.9.2013)
  NUMA2013-kilpailun (Nokia Ubimedia MindTrek Awards) voittajat on nyt valittu. Kilpailussa etsitään uusia tapoja hyödyntää ubiikkia mediaa. Neljän voittajan keskinäinen järjestys julkistetaan lokakuussa Tampereella järjestettävässä MindTrek-tapahtumassa.
 • Ilmoittautuminen pitch kilpailuun 30.9. mennessä! (5.9.2013)
  Pirkanmaalaisille kasvuyrityksille järjestetään tänä syksynä alueellinen pitching-kilpailu, jolla annetaan vauhtia lupaavimman kasvuyrityksen esiintymiselle Euroopan suurimmassa startup- ja sijoittajatapahtumassa, Slushissa, Helsingissä 13.−14. marraskuuta.
 • Pirkanmaan pitching-kilpailu alkaa 3. syyskuuta (2.9.2013)
  Pirkanmaalaisille kasvuyrityksille järjestetään tänä syksynä alueellinen pitching-kilpailu, jolla annetaan vauhtia lupaavimman kasvuyrityksen esiintymiselle Euroopan suurimmassa startup- ja sijoittajatapahtumassa, Slushissa, Helsingissä 13.−14. marraskuuta.
 • Tampereen Mediapolis digiteollisuuden lippulaivaksi (30.8.2013)
  Mediapoliksessa kohtaavat Yle, yritykset, opiskelijat ja kaupunkikehitys. Uusi tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskus, Tampereen Tohlopissa sijaitseva Mediapolis avautui tänä syksynä sekä symbolisesti että konkreettisesti. Mediapolista kehittävät Tampereen kaupunki, Avoin Tampere-ohjelma, Yleisradio, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Technopolis.
 • Johtajuussymposium 3.-5.9. Tampereella - Ilmoittaudu nyt! (21.8.2013)
  Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun toinen Johtajuussymposium kokoaa viime vuoden tapaan kaupan, hallinnon ja politiikan tekijät yliopistokampukselle keskelle Tamperetta. Kolmipäiväinen Johtajuussymposium on useista yhtäaikaisista tapahtumista koostuva kokonaisuus, jossa tarjolla on hyvin monipuolista ohjelmaa ja ajankohtaisia puheenvuoroja erityisesti johtajuuden teemoista.
 • Esiselvitys: Pirkanmaan hardware-­yrittäjyyden nykytila, kasvuhaasteet ja mahdolliset kehityssuunnat (5.8.2013)
  Esiselvitykseen kartoitettiin seutukunnan nykyinen osaaminen ja potentiaali hardware‐yhteisön luomiselle, muodostettiin oleellisimmat vaihtoehdot yhteisön luomiselle, sekä luotiin toimintasuunnitelma parhaaksi valitulle toteutusvaihtoehdolle.
 • MindTrek ja Teknologiayrittäjyyspäivät yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi - Avoin Tampere mukana (1.7.2013)
  Tulevaisuuden digimediaa ja teknologiayrittäjyyttä yhdistävä ainutkertainen huipputapahtuma valtaa Tampereen teollisen historian sydämen, Finlaysonin 1.-2. lokakuuta 2013. Festivaalin ohjelmakartalta löydät niin inspiroivat puheenvuorot digimedia-alan visionääreiltä ja teknologiateollisuuden menestyjiltä kuin kekseliään off-ohjelmiston. Tapahtumaa värittävät tiukat keskustelut, ennen kokemattomat työpajat ja rennot verkostoitumistilaisuudet.
 • Tampereen alueen startup-yhteisön verkostoituminen vauhdittuu karttapalvelun avulla (25.6.2013)
  Tampereen alueen startup-yhteisö on saanut karttapalvelun, joka tarjoaa yrityksille entistä helpomman tavan löytää yhteistyökumppanin, asiakkaan tai jopa sijoittajan. Twitteriin linkitetyn palvelun kautta kenellä tahansa on mahdollisuus seurata alueen startup-yhteisön aktiivisuutta ja ilmoittautua sinne itse yrityksenä, palveluntarjoajana tai sijoittajana. Hiljaisella juhannusviikolla palveluun ilmoittautui peräti n. 20 yritystä päivässä. Palvelun on toteuttanut Haltu Oy ja sen rahoitus tulee Tredea Oy:n koordinoimasta PIB*-hankkeesta, jonka rahoittaa Pirkanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Palvelu on toteutettu yhteistyössä Vapaa Pudotus Oy:n kanssa.
 • Startup Tampere –ohjelman yrityksiä esiteltiin kiinalaisille pääomarahoittajille (20.6.2013)
  Seitsemän suomalaisyritystä, joiden joukossa kolme kasvuyritystä Pirkanmaalta, esittäytyivät kiinalaisrahastoille Pekingissä kesäkuun alussa. Kiinalais-suomalaisen Golden Bridge -ohjelman tiukan seulonnan läpäisseiden yritysten esittelymateriaalit olivat houkutelleet tapaamisiin parikymmentä kiinalaista pääomasijoittajaa ja joukon partnerikandidaatteja.
 • MYR: Mediapolis-hanke etenee kohti rahoitusta (17.6.2013)
  Uusi monitieteinen Mediapolis-kampus on syntymässä Tampereen Tohloppiin. Vahvaksi valtakunnalliseksi media-alan keskittymäksi suuntaava Mediapolis-hanke nytkähti taas askeleen eteenpäin, kun maakunnan yhteistyöryhmä puolsi hankkeelle TEM:n myöntämää äkillisen rakennemuutoksen rahoitusta.
 • MYR: Saksa-yhteistyöllä kilpailuetua yrityksille (17.6.2013)
  Tampereen seudun tuotannollisen teollisuuden toimijoiden yritysten ja Nordrhein-Westfalen / Ostwestfalen-Lippe –alueiden keskeisten toimijoiden välille rakennetaan yhteistyömallia, joka hyödyttää Pirkanmaan koneenrakennusklusterin yritystoimintaa ja parantaa sen kilpailukykyä.
 • Tampereen kaupunkiseutu INKA-ohjelman älykäs kaupunki ja uudistuva teollisuus -pääteeman veturiksi (17.6.2013)
  Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt valita viisi teemaa ensi vuonna alkavaan innovatiiviset kaupungit eli INKA-ohjelmaan. INKA korvaa osittain aiemmin käytössä olleen osaamiskeskusohjelman (OSKE). Ohjelma vauhdittaa suuria, kansainvälistä kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa luovia hankkeita kaupunkien ja valtion yhteistyöllä. INKA on voimassa vuodet 2014-2020, puolivälitarkastelun ollessa 2017. Ohjelmasta vastaa Tekes. Valtion ja kaupunkien rahoituksen lisäksi innovaatiokeskittymien vahvistamiseen käytetään myös tulevan EU:n rakennerahastokauden varoja.
 • Ohjelmistoalan nousevat tähdet unelmatyössään Tampereella (13.6.2013)
  Tamperelainen ohjelmistotalo Vincit Oy järjestää kesällä 2013 ohjelman, jossa neljä opiskelijaa pääsee toteuttamaan unelmien ohjelmistoprojektin Vincitin asiantuntijoiden ohjauksessa. Summer@Vincity kesäohjelmassa toteutetaan uudenlainen ulkoilupalvelu pirkanmaalaisille.
 • CleanDesign Award Tamturbolle Malmössa (12.6.2013)
  Tamperelainen Tamturbo Oy palkittiin 29.5.2013 kansainvälisellä CleanDesign Award -muotoilupalkinnolla öljytöntä paineilmaa tuottavasta turbokompressoristaan. Palkinnonjako tapahtui Malmössä järjestetyn Pohjoismaiden suurimman pääomasijoitustapahtuman, Cleantech Venture Day’n päättäneessä iltagaalassa. Palkinnon luovutti Tamturbon hallituksen puheenjohtaja Sami Somerolle ja toimitusjohtaja Jaakko Säiläkivelle Finnish Cleantech Clusterin kehittämispäällikkö Nina Harjula ja CleanDesign-projektipäällikkö Jyri Somero LADEC’ista.
 • Tamperelaisyritysten joukkorahoitus käynnistynyt vauhdikkaasti (7.6.2013)
  Joukkorahoitus tarjoaa uudenlaisen ”kohtauspaikan”, jossa yritys voi tarjota omistusoikeutta yrityksestään yksityishenkilölle. Sijoittaja voi puolestaan kohdistaa panoksensa tuntemalleen toimialalle ja uskomalleen idealle.
 • Howy Jacobsin johtamalle tutkimusyksikölle Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikön rahoitus (5.6.2013)
  Pirkanmaan brändilähettiläänä toimivan, professori Howy Jacobsin Tampereen yliopistossa johtama mitokondriatutkimus on valittu yhdeksi Suomen Akatemian huippuksiköksi kaudelle 2014–2019. Suomen Akatemian hallitus valitsi 14 uutta tutkimuksen huippuyksikköä tiistaina 4.6.
 • Tampere haastaa ensimmäisenä Suomessa koko maailman Instagram-kuvakilpailuun! (21.5.2013)
  Mitkä ovat välkyimmät jutut sinun kaupungissasi? Mistä sinä haluaisit kertoa koko maailmalle? Tampereen seudulla välähtää taas, kun Tampere - All Bright! järjestää World’s Brightest! -valokuvakilpailun, joka yhdistää ihmiset ja kaupungit ympäri maailman.
 • HS: Jollan puhelin tulee myyntiin loppuvuonna (20.5.2013)
  Matkapuhelimia kehittävä Jolla Mobile tuo ensimmäisen puhelimensa myyntiin loppuvuonna. Puhelimen hinta on 399 euroa, ja sen ennakkotilaus alkaa tänään.
 • Mitä tapahtuu innovaatiokentällä juuri nyt? (15.5.2013)
  Uuden Tehtaan vuoden päätapahtuma New Factory Open 21.5. kerää päiväksi yhteen innovaatio- ja businesskentän toimijat, startupit ja median. Päivän keskiössä ovat tulevaisuutemme ratkaisut ja niiden toteuttajat.
 • Nyt ohjelmistoideat kehiin: Miten parannat elämää Pirkanmaalla? (6.5.2013)
  Nyt on aika kaivaa esiin parhaat ohjelmistoideat, sellaiset, jotka tekevät mahdollisimman paljon hyvää Pirkanmaalle ja sen asukkaille!
 • Tampere kasvusopimusehdotuksellaan ja INKA-ohjelman haussa kärkisijoilla (3.5.2013)
  Työ- ja elinkeinoministeriö käynnisti syksyllä haun valtion ja kaupunkiseutujen väliseen kasvusopimusmenettelyyn sekä Innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelmaan. Kasvusopimusmenettelyyn haki yhteensä 15 ehdotusta ja INKA-ohjelmaan yhteensä 19 esitystä 37 eri temaattiselta painopistealueelta. Suosituimmat teemat olivat energia ja ympäristö, biotalous, älykäs kaupunki, hyvinvointi sekä uudistuva teollisuus. Neuvottelujen perusteella ehdotukset jatkovalmisteluun hyväksytään kesäkuun puoleen väliin mennessä.
 • Suomeen yhteisöllinen avoimen datan tukipalvelu: Avoindata.net (30.4.2013)
  Suomeen on luotu yhteisöllinen avoimen datan tukipalvelu, jossa voi kysyä avoimesta datasta, vastata kysymyksiin sekä äänestää muiden jättämiä kysymyksiä.
 • Avoin Tampere avoimesti verkossa (22.4.2013)
  Avoin Tampere -ohjelman tavoitteena on vahvistaa Tampereen asemaa kansainvälisesti tunnettuna, uudistuvana ja avoimena innovaatioympäristönä menestyvälle liiketoiminnalle. Jatkuvasti muuttuva ympäristö haastaa paitsi yritykset myös kehittämisen mallit jatkuvaan uudistumiseen. Ohjelman tänään avatuilla nettisivuilla kerrotaan ajankohtaista tietoa Avoin Tampereen palveluista, rahoittamista hankkeista sekä niiden tuloksista.
 • StartUp Tampere etenee - joukkorahoitusalusta käytössä (18.4.2013)
  Investment Management Finland tarjoaa palvelun, jonka avulla sijoitusta hakeva yhtiö saa korkeatasoisen näkyvyyden joukkorahoitusalustaan ja toisaalta varmistetaan, että kaikki oleellinen tieto sijoituskohteesta on sijoittajien saatavilla. Tavoitteena on luotettava ja toimiva sijoitusprosessi
 • Creativity World Forum presents: ICE LIVE BUSINESS FORUM tammikuussa 2014 Tampereella (18.4.2013)
  Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa jyrähtää 30.-31.1.2014 päivinä, kun Iron Maidenin solisti, sijoittaja ja liikkeenjohtaja Bruce Dickinson sekä kuusi maailman johtavaa liiketoiminnan kehittäjää saapuvat Ice Live Business Forumiin. Elämyksellisessä kattauksessa yhdistyvät maailman johtavat liiketoiminnan kehittäjät, menestyneet yrittäjät ja johtajat sekä näkemykselliset innovaattorit, näyttävä visuaalisuus sekä verkostoituminen. Kaksipäiväisen tapahtuman teemoja ovat myynti ja markkinointi, johtaminen sekä innovaatiot
 ja uusiutuminen.
 • Maailman laajin hackathon-tapahtuma Spaceship alkaa Tampereella (17.4.2013)
  Osana maailman suurinta hackathon-tapahtumaa Spaceship kokoaa järeän joukon teknologia- ja liiketoimintaosaajia sekä ICT-alan ja avaruusteknologian huppunimiä Tampereelle 19.–21. huhtikuuta.
 • Tuottavuusloikka-projekti kutsuu pk-yrityksiä etsimään tehokkuuden oivalluksia (16.4.2013)
  Tampereen seudulla on käynnistynyt pilottiprojekti, jossa kasvuhakuiset pk-palveluyritykset etsivät uusia keinoja työn tuottavuuden parantamiseen. Kevään ja kesän aikana viisi tamperelaisyritystä etsii uudenlaista liiketoiminnallista ajattelua tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntämällä. Projektin etenemistä ja tuloksia dokumentoi Tampereen yliopisto. Avoin Tampere on mukana toteuttamassa projektia.
 • TeamUp on valittu arvostetun Red Herring Top 100 Europe 2013 - kilpailun finaaliin (18.3.2013)
  Uuden Tehtaan Protomossa toimintansa aloittanut tamperelainen startup-yritys TeamUp on valittu arvostetun Red Herring Top 100 Europe 2013 - kilpailun finaaliin Yhdysvaltalaisen Red Herringin julkaisemalle Top 100 Europe 2013 - listalle on valittu vuoden lupaavimmat ja innovatiivisimmat sata teknologiayritystä Euroopasta, satojen ehdolla olleiden joukosta. TeamUp on talentteihin, huippuosaajiin keskittyvää yhteisöpalvelua kehittävä tamperelainen startup-yritys.
 • Kehittäjäyhteisö ratkoo NASAn ongelmia Tampereella (6.3.2013)
  Tampere isännöi 19.-21. huhtikuuta Spaceship-kehittäjätapahtumaa, joka on osa maailmanlaajuista International Space Apps Challengea. Tilaisuus kokoaa 300-400 teknologia- ja liiketoimintaosaajaa viikonlopuksi ideoimaan ja työstämään USA:n ilmailu- ja avaruushallinnon NASAn ja suomalaisyritysten asettamia kehittämishaasteita. Työssä on käytössä NASAn avoimen datan kirjastossa julkaistu materiaali.
 • StartUp Tampere! - Suomen järein konsepti rahoituksen hankintaan yrityksille (15.11.2012)
  Avoin Tampere -ohjelma tuo uuden konseptin alku-, kasvu- ja kansainvälistymisvaiheessa olevien yritysten rahoituksen järjestämiseksi. Startup Tampere -hankkeessa on rakennettu toisiaan joustavasti tukevien ja yrityksen eri elinkaaren vaiheisiin osuvien instrumenttien kokonaisuus, johon kuuluvat joukkorahoitusalustan käyttöönotto, bisnesenkeli- ja riskisijoittajaverkostojen aktivointi, alueellisen rahaston perustaminen sekä yrittäjien ja enkelisijoittajien valmennus.
 • Avoin Tampere aloitti StartUp Tampereella (15.11.2012)
  Avoin Tampere -elinkeino-ohjelman ensimmäinen vuosi on käytetty laajan ohjelmakokonaisuuden osa-alueiden valmisteluun. Marraskuussa pyörähti jo käyntiin niistä ensimmäinen, uusien kasvuyritysten rahoituskonsepti Startup Tampere. Heti vuodenvaihteen jälkeen kokoonnutaan joukolla jatkotyöstämään kuusivuotisen ohjelman strategisia tavoitteita.