Open Knowledge Roadshow

Avoimen tiedon kuntakiertue käynnistyy Tampereelta

13.9.2013

Avoimen tiedon kuntakiertue käynnistyy Tampereelta 27.-28.9. Kiertueella vauhditetaan muiden muassa avoimen datan, avoimen kulttuurin ja avoimen demokratian paikallistoimintaa kuudessa eri kaupungissa.

Open Knowledge Finland ry järjestää syksyllä avoimen tiedon kuntakiertueen, jonka tavoitteena on käynnistää ja tukea julkishallinnon avoimeen tietoon liittyvää paikallista toimintaa sekä vahvistaa avoimen tiedon verkostoa koko maassa. Kiertue toteutetaan syysmarraskuun aikana Tampereella, Turussa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Kuopiossa.

Avoimella tiedolla (datalla) tarkoitetaan maksuttomasti kansalaisten, yhteisöjen ja yritysten saatavilla olevia julkisia tietoaineistoja, jotka on muutettu sellaiseen muotoon, että ne ovat helposti uudelleen käytettävissä esimerkiksi palvelujen ohjelmistokehityksessä.

Tampereen tapahtuma on kaksipäiväinen. Perjantaina 27.9. tarjotaan monipuolinen paketti avoimen tiedon mahdollisuuksista niin kuntien kuin palveluntuottajienkin edustajille. Lauantaina 28.9. tarjotaan tukea kehittäjille uusien palveluiden ja sovellusten toteuttamiseksi ja Apps4Finlandja Apps4Pirkanmaakilpailuihin osallistumiseksi. Tapahtuman tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen ovat osoitteessa https://okroadshowtampere.eventbrite.com.

Tampereella avoimen datan toimintaa on vauhditettu Open Data Tampere Region projektissa. Toiminnan tuloksena on tänä vuonna avattu jo kymmeniä datajoukkoja ja rajapintoja, joiden hyödyntämistä on edistetty muun muassa säännöllisissä kehittäjätapaamisissa. Tiedon avoimuus on myös linjattu tavoitteeksi Tampereen uuteen kaupunkistrategiaan.

Julkisen tiedon hyödyntäminen kuuluu hallitusohjelman kestävän talouskasvun, työllisyyden ja kilpailukyvyn vahvistamisen kärkihankkeisiin. Avaamalla julkisin varoin tuotettuja tietovarantoja jatkokäyttöön voidaan edistää uusien palvelujen ja työpaikkojen syntymistä.

Avoimen tiedon kuntakiertueen päämääränä on vauhdittaa yhteistyötä niin, että avoimeen tietoon liittyvä toiminta lisääntyy ja hyviä käytäntöjä voidaan uudelleenkäyttää kaupunkien välillä.

Lisätietoja
Matti Saastamoinen, projektipäällikkö, Open Data TRE / Hermia Oy
matti.saastamoinen@hermia.fi, 040 820 4610
Raimo Muurinen, fasilitaattori, Otavan Opisto
raimo.muurinen@gmail.com, 044 577 7574

Avoimen tiedon kuntakiertue: Kiertueen kalenteri http://fi.okfn.org/roadshow ja ilmoittautuminen https://okroadshowtampere.eventbrite.com

Open Data Tampere Region: Edistää julkisten tietovarantojen avaamista ja hyödyntämistä Tampereen seudulla. Projektista vastaavat Tampereen seudun Digitaaliset sisällöt osaamiskeskusohjelma, Hermia Oy, Tampereen kaupungin tietohallintoyksikkö ja Avoin Tampere -ohjelma. http://hermia.fi/opendatatre

Apps4Pirkanmaakilpailu: Kilpailu avoimen datan sovellusten, hyödynnettävyyden ja käytettävyyden kehittämiseksi Pirkanmaalla. http://apps4pirkanmaa.fi

Apps4Finlandkilpailu:
Avoimen datan innovaatiokilpailu, joka järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. http://apps4finland.fi

Tampereen kaupungin datakatalogi: http://data.tampere.fi

Kuvamateriaalia
● http://avoindata.net/okroadshow/logot/kaupunkikohtaiset/varilliset/OK_roadshow_logo_tampere.jpg (värillinen)
● http://avoindata.net/okroadshow/logot/kaupunkikohtaiset/mustat/OK_roadshow_logo_black_tampere.jpg (musta)
http://avoindata.net/okroadshow/logot/pitkateksti/OK_roadshow_logo_long.jpg

Open Knowledge Roadshow banneri

« Takaisin