CleanDesign Award Tamturbolle Malmössa

12.6.2013

Tamperelainen Tamturbo Oy palkittiin 29.5.2013 kansainvälisellä CleanDesign Award -muotoilupalkinnolla öljytöntä paineilmaa tuottavasta turbokompressoristaan. Palkinnonjako tapahtui Malmössä järjestetyn Pohjoismaiden suurimman pääomasijoitustapahtuman, Cleantech Venture Day’n päättäneessä iltagaalassa. Palkinnon luovutti Tamturbon hallituksen puheenjohtaja Sami Somerolle ja toimitusjohtaja Jaakko Säiläkivelle Finnish Cleantech Clusterin kehittämispäällikkö Nina Harjula ja CleanDesign-projektipäällikkö Jyri Somero LADEC’ista.

CleanDesign Award on Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n perustama kansainvälinen muotoilun tunnustuspalkinto, jolla kiitetään onnistuneesti vähemmän ympäristöä kuormittavaa teknologiaa ja käyttäjälähtöistä teollista muotoilua yhdistäviä tuotteita.  

Palkintoraadin mukaan ”Tamturbon kompressori on pieni ja kevyt. Sen vaihteeton suurnopeusmottori mahdollistaa turbon siipipyörien kiinnityksen suoraan moottorin akselille. Nämä tekniset ratkaisut, mukaan lukien moottorin magneettilaakerointi, vähentävät tai poistavat kokonaan mekaanisten osien kosketuksen toisiinsa ja siten vähentävät merkittävästi sähkön kulutusta ja osien kulumisesta johtuvaa huollon tarvetta. Moottorin käyttöikä on pitkä ja käyttö- ja huoltokustannukset jäävät vähäisiksi. Tamturbon kompressorin käytöstä ei synny ympäristölle haitallista jätettä kuten öljynsuodattimia. Kompressori on kaikin puolin hyvin ympäristöystävälliseksi suunniteltu ja muotoiltu.”  

Aiemmat palkinnonsaajat Oceanvolt ja Oilon, BSR Stars Clean Water –projekti, lahtelainen vesi- ja ympäristöteknologiaosaaminen ja CleanDesign olivat Malmön Cleantech Venture Day -tapahtumassa näkyvästi esillä näyttelyosastolla, jonka oli suunnitellut kansainvälisesti useasti palkittu lahtelainen sisustus- ja kalustesuunnittelija Tapio Anttila.  

Lisätietoja:  

Riikka Salokannel, muotoilun kehitysjohtaja, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, puh. 040 576 1464, riikka.salokannel@ladec.fi  

Jaakko Säiläkivi, toimitusjohtaja, Tamturbo Oy, puh. 0400 628 917, jaakko.sailakivi@tamturbo.fi  

www.tamturbo.fi, www.cleandesign.fi, www.cleantechday.fi

« Takaisin