Lavasteet pystyssä, roolitus tehty ja kuvaukset käynnistymässä – Tampereen Mediapolis ohjaa suomalaisen media-alan menestystarinan

26.6.2014

Tampereen Mediapoliksesta on hyvää vauhtia kehittymässä maailmanluokan digitaaliteollisuuden ja tarinankerronnan kampus. Yritykset ovat ottaneet jo kampuksen omakseen ja päärakennuksen kolme alinta kerrosta sekä osa neljännen ja viidennen kerroksen tiloista ovat jo varattu.

– Pirkanmaalaiselle media-alan yritykselle Mediapolis on ainoa toimintaympäristö, joka törmäyttää alan toimijoita ja auttaa kohtaamaan uusia kumppaneita bisneksen kasvattamiseksi. Lisäksi täällä pääsee taatusti aitiopaikalta seuraamaan median murrosta! kertoo Mediapolis-hankkeen projektipäällikkö Jan Kolkkinen.

Tampereen kaupunki kehittää lähivuosina voimakkaasti koko Länsi-Tampereen aluetta. Mediapolis on mukana luomassa alueelle hyvää menoa ja meininkiä sekä uusia työpaikkoja.

Kampus kasvaa aikataulussaan

Rakentaminen on pysynyt hyvin aikataulussa. Kampuksen käynnissä olevat remontit ja ensimmäinen uudisrakentaminen, United Studios, valmistuvat sopivasti kampuksen ensimmäiseen suureen kaikille tamperelaisille avoimeen tapahtumaan; Tampere-päivänä 5.10. kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan Mediapolikseen.

Mediapoliksen verkottumistapahtumissa on osallistunut jo lähes 500 henkilöä noin 270 organisaatiosta.

– Tapahtumien teemat ovat vaihdelleet tarinallistamisesta teknologioihin ja rahoituksesta kumppanuuksiin, ja tarkoituksena on ollut edesauttaa Mediapolis-yhteisön syntymistä. Olemme tuoneet yhteen ja verkottaneet muun muassa media-, ICT- ja luovien alojen toimijoita ja näihin liittyviä sidosryhmiä synnyttäen kampukselle yhteistyön pöhinää, kertoo Technopoliksen tapahtumapäällikkö Minna Käenniemi.

Innokas ja luova ilmapiiri

Useat yritykset ovat jo rohkeasti lähteneet mukaan luomaan täysin uudenlaista ympäristöä Tampereelle. Erityisesti media-alan yrityksille tilat ovat kiinnostavia Ylen läheisyyden vuoksi. Olosuhteet ovat erinomaiset myös esimerkiksi pelialan toimijoille sekä mobiili- ja digisovellusten tekijöille.

Eräs Mediapolikseen muuttavista yrityksistä on audiovisuaalisen alan tuotantoyhtiö Parrikaadi Productions, jonka toimitusjohtaja Joonas Lehtinen on muutosta innoissaan.

– Tärkein syy Mediapolikseen siirtymisessä on mahdollisuus olla alamme ihmisten kanssa samassa paikassa, verkostoitua ja olla samanhenkisessä seurassa. Myös opiskelijat pitävät ilmapiirin varmasti innokkaana ja luovana, Lehtinen iloitsee.

Creative Studios Finland alkaa tuottaa televisio-ohjelmia Mediapoliksessa vuodesta 2015 lähtien. Uusi tuotantoyhtiö on tamperelaisten yritysten Akun Tehtaan ja Aito Median perustama.

– Tämä on merkittävä askel sitä kohti, että Mediapoliksesta tulee laadukkaan draaman, viihteen ja elokuvatuotannon keskus. Siellä on tulevaisuudessa kaikki, mitä tuotannoissa tarvitaan – ja vieläpä hyvin kompaktilla alueella, kertoo Akun Tehtaan toimitusjohtaja Aku Syrjä.

Mediapolis on media-alan kehittämiseen ja sen toimintaympäristön parantamiseen sitoutuneiden toimijoiden yhteinen ponnistus. Kehityksen kiihdyttämiseksi ja toimintamallin luomiseksi pirkanmaalaisen media-alan yhteisölle on saatu EU-tukea. ”Mediapoliksesta Suomen mediacity” on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittama kehittämishanke.

Mediapolis on digitaaliteollisuuden ja tarinankerronnan kampus. Yritykset ja opiskelijat rakentavat energisessä ilmapiirissä omat kasvutarinansa luomalla tarinoita erilaisiin medioihin. Mediapoliksen huipputeknologia ja yhteisöllisyys ovat erinomaiset puitteet menestykselle. Yritysten muutot ovat alkamassa, opiskelijat muuttavat Mediapolikseen syksyllä 2014. Yle, Tampereen ammattikorkeakoulu, Technopolis, Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupungin Avoin Tampere -ohjelma antavat täyden tukensa Mediapoliksen toiminnalle. Action! www.mediapolis.fi.

Haastattelu- ja kuvapyynnöt: Saara Eskola, Kampusvastaava, puh. 040 505 3111, saara.eskola@technopolis.fi

« Takaisin