Maailman laajin hackathon-tapahtuma Spaceship alkaa Tampereella

17.4.2013

Osana maailman suurinta hackathon-tapahtumaa Spaceship kokoaa järeän joukon teknologia- ja liiketoimintaosaajia sekä ICT-alan ja avaruusteknologian huppunimiä Tampereelle 19.–21. huhtikuuta.

Kehittäjäyhteisön kansainvälistä viikonloppua Hermian innovaatiokeskus Uudella Tehtaalla vauhdittavat huipputason keynote-puhujat, kuten Git Hubin Matthew McGullough ja Peter Vesterbacka Roviosta,Tampereen Spaceship on osa maailmanlaajuista International Space App Challenge -tapahtumasarjaa. Tamperelaiset liittyvät osaksi noin 6 000 teknologiosaajan yhteisöä, joka yhdessä työstää USA:n ilmailu- ja avaruushallinnon NASAn asettamia kehittämishaasteita. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti 75 kaupungissa 41 maassa, ja myös maata kiertävällä kansainvälisellä avaruusasemalla.

Yhteiset työkalut NASAn kanssa

NASA on antanut Spaceship-osanottajien ratkaistavaksi 55 kehittämishaastetta.

Käytössä on NASAn avoimen datan kirjaston materiaali, ja kehittäjäyhteisön työkaluna on NASAn hyödyntämä avoimeen lähdekoodiin perustuva amerikkalaisen GitHub-yhtiön yhteisöllinen työskentelyalusta. Sen avulla tapahtuman tuhannet osanottajat kommunikoivat keskenään maanrajoista riippumatta.

GitHubin Matthew McGullough on yksi Tampereen Spaceship-tapahtuman asiantuntijapuhujista. Mukana ovat myös Peter Vesterbacka, Rovio Entertainment, Walter Schmidt ja Sebastian von Alfthan, Ilmatieteen laitos, Jaan Praks, Aalto-yliopisto ja Pekka Janhunen, Kumpula Space Center.

Keynote-puheenvuorot kuullaan lauantaina 20. huhtikuuta. Mukaan kuulemaan voi tulla rekisteröitymällä osoitteessa http://spaceappschallenge.org/location/tampere/.

Voittajatiimit jatkavat parhaita vastaan

Jokaisessa kaupungissa tuomaristo valitsee viikonlopun tuloksien perusteella kaksi parasta tiimiä, jotka jatkavat NASAn kansainväliseen loppukilpailuun.

NASAn aloitteesta syntynyt Space App Challenge-tapahtumaketju pyrkii edistämään avoimen lähdekoodin sovellusten ja ratkaisujen kehittämistä ja hyödyntämistä avaruustutkimuksessa. Toinen keskeinen tavoite ovat laajasti ihmiskuntaa hyödyttävät sovellukset esimerkiksi energia- ja ympäristöteknologioiden kehittämiseksi.

Tampereen Spaceship-viikonlopun järjestää tamperelainen vapaaehtoisyhteisö yhteistyössä innovaatiokeskus Uuden Tehtaan kanssa. Tapahtuman mahdollistavat AppCampus, Rovio Entertainment, Symbio, Arch Red, Futurice, 27 Films Productions, Servergy, GitHub, Särkänniemi, Avoin Tampere -elinkeino-ohjelma ja Uusi Tehdas.

Spaceship alkaa Hermian Uudella Tehtaalla perjantaina 19.4. klo 16. Lauantaina työskennellään, ja silloin ovat ohjelmassa myös keynote-puheenvuorot. Tiimit esittelevät aikaansaannoksensa sunnuntaina 21.4. klo 14.00 ja voittajat julkistetaan klo 16.30 alkaen. Avaruusteemoihin liittyen osanottajat juhlistavat tapahtumaa Tampereen Särkänniemen
Planetaariossa lauantaina 20.4. klo 18. Spaceship-ohjelma löytyy osoitteesta www.spaceship.fi/agenda.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Sointu Karjalainen,
puh. 040 823 5371, sointu.karjalainen@hermia.fi
http://spaceship.fi/

« Takaisin