MindTrekissä ilmaista ohjelmaa terveysteknologiasta kiinnostuneille

22.10.2014

Digitaalisen median, teknologian ja liiketoiminnan tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita syväluodataan MindTrekissä Tampereella tiistaista keskiviikkoon 4.–5. marraskuuta. Kansainvälinen foorumi järjestetään Tampereen uuden huikean tornihotellin yhteyteen rakennetulla Paja-kongressikeskuksella.

Tapahtuman kattoteemaksi on tänä vuonna valittu ”parempi elämä”. Puhujia koko tapahtumassa on yli 30, ja kattaus on erittäin monialainen ja ajatuksia herättävä, sillä vuoden teema tuo mukanaan muun muassa terveysteknologiaa, hyötypelaamista, itsemittausta, my dataa ja greentechiä. Puheenvuorojen lisäksi kaksipäiväinen paketti sisältää monia innostavia työpajoja.

Tänä vuonna 18. kertaa järjestettävään MindTrekiin kuuluu myös terveyden ja teknologian yhdistävää ilmaisohjelmaa, joka on suunnattu sekä alalla työskenteleville että kaikille kiinnostuneille.

Tiistaina 4.11. pidetään Games for Health Finlandin järjestämä maksuton pelillisyys-työpaja klo 10.45–11.45. Pelillistämisessä on kyse peleistä lainattujen ominaisuuksien ja teknologioiden soveltamisesta terveyden edistämisessä. Näin voidaan osallistaa, motivoida, innostaa ja sitouttaa ihmisiä toimimaan tavoitteellisesti terveellisten elämäntapavalintojen mukaisesti. Kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat tulla testaamaan erilaisia ratkaisuja terveyden edistämiseksi, kehittämään niitä edelleen sekä saamaan uusia ideoita mahdollisiin omiin projekteihin.

Keskiviikkona 5.11. MindTrekissä pidetään avoin ja maksuton Ideaklinikka klo 12.45–14.45. Tilaisuudessa etsitään ideoita, joiden avulla tulevaisuuden potilastietojärjestelmät palvelisivat yhtälailla potilasta kuin hoitohenkilökuntaa. Ohjelmassa on kolme lyhyttä asiantuntija-alustusta (Madis Tiik, Aleksi Kopponen ja Maria Lipsonen), joiden jälkeen on vuorossa keskustelua sekä fasilitoitu ideointiosuus.

Vaikka MindTrek on englanninkielinen, Ideaklinikka pidetään poikkeuksellisesti suomeksi. Ideaklinikka-tilaisuuden järjestäjät toivovat ennakkoilmoittautumista osoitteessa http://www.lyyti.in/ideaklinikka7

Myös MindTrekin keskiviikon työpajakimaran viimeinen osio klo 16.30–17.30 on maksuton. Se on tamperelaisen startup-yrityksen Headstedin pitämä työpaja median ja teknologian käytöstä mielenterveystyössä. Työpajassa perehdytään interaktiivisen tarinankerronnan metodiin.

Kaikkea MindTrekin ohjelmaa yhdistää tulevaisuus, ja MindTrek on kuin oraakkeli tai ideamylly, jonka monialaisessa kuohussa syntyy uutta.

MindTrek on kaikkien visionäärien paikka, ja yleisössä on alan asiantuntijoiden, tutkijoiden ja ammattilaisten lisäksi suuri joukko opiskelijoita, startup-yrittäjiä ja sellaisiksi aikovia. Tapahtumassa on vuosittain yli 500 kävijää ympäri maailman.

Tapahtuman nettisivut: http://www.mindtrek.org Ilmaisohjelman järjestäjät: http://gamesforhealth.fi , www.ideaklinikka.fi ja www.headsted.fi

Lisätietoa ja kuvamateriaalia:
Tuottaja Sinikka Tierna
sinikka@mindtrek.org
+358 45 1794 726

« Takaisin