Mitä tapahtuu innovaatiokentällä juuri nyt?

15.5.2013

Uuden Tehtaan vuoden päätapahtuma New Factory Open 21.5. kerää päiväksi yhteen innovaatio- ja businesskentän toimijat, startupit ja median. Päivän keskiössä ovat tulevaisuutemme ratkaisut ja niiden toteuttajat.

New Factory Open -tapahtuman ohjelmaan kuuluu showroom, jossa näytetään konkreettisesti Uuden Tehtaan tiimien ja yritysten tuloksia sekä esitellään yhteistyökumppaneita ja avaintoimijoita. Päivän ohjelma alkaa keynote-puheenvuoroilla.

Keynote-puhujia ovat mm. Erez Tsalik, SIT (Systemativ Intentive Thinking) Israelista ja Ulkoasiainminiteriön tietoyhteiskuntaneuvonantaja Jyrki Pulkkinen. Erez Tsalik on innovaatiotoiminnan kansainvälinen edelläkävijä, joka on työskennellyt yritysten ja organisaatioiden innovaatiotoimintojen parissa maailmanlaajuisesti. Hänen esityksensä aiheena on: Miksi innovaatiokulttuurinen luominen on vaikeaa?

Jyrki Pulkkinen avaa esityksessään innovaatioiden kansainvälisiä mahdollisuuksia.Lisäksi päivässä kuullaan kiinnostavia otteita yritysmaailmasta. Puheenvuoroja on luvassa mm. Nokian, Huawein, SRI Internationalin ja Mobile Backstagen edustajilta.

Demolan parhaat tiimit kisaavat

Uuden Tehtaan tunnetuimpia toimintoja ovat kansallisiksi ja kansainvälisiksi innovaatioalustoiksi kasvaneet Demola ja Protomo. Demolassa opiskelijatiimit tuottavat yhdessä yritysten ja julkisorganisaatioiden kanssa innovatiivisia ratkaisuja käytännön ongelmiin. Protomossa eri alojen osaajat synnyttävät kasvuyritysaihioita ja uutta yrittäjäkulttuuria.

Päivän aikana on mahdollisuus kuulla Demolan projekteista, kun kansainvälisen Demola-verkoston tiimit esittäytyvät ja Demola Tampereen kevään parhaat tiimit kisaavat arvostetusta Demola Awards Winner -tittelistä.

Myös Uuden Tehtaan parhaat startupit esittäytyvät showroomissa ja Startup Spotlight -ohjelmaosuudessa lavalla.

New Factory Open -tapahtuma ei pääty päivän tiukkaan antiin; illan ohjelmaan kuuluvat New Factory Open Party ja After Party.New Factory Open on erinomainen kohtaamispaikka alan toimijoille. Viime vuonna päivä myytiin loppuun, ja osallistujia oli liki 500. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään toista kertaa, ja Tampereen Finlaysonille odotetaan vastaavaa osallistujamäärää innovaatiokentän toimijoista.

Lisätietoja:
Tiina Garvey, Tuottaja, New Factory Open, Hermia Oy
p. 050 570 2324, tiina.garvey@hermia.fi

« Takaisin