NUMA2013 -kilpailun voittajat valittu

10.9.2013

NUMA2013-kilpailun (Nokia Ubimedia MindTrek Awards) voittajat on nyt valittu. Kilpailussa etsitään uusia tapoja hyödyntää ubiikkia mediaa. Neljän voittajan keskinäinen järjestys julkistetaan lokakuussa Tampereella järjestettävässä MindTrek-tapahtumassa.

Ubimedia on huomaamatonta, sulautettua teknologiaa, joka tehostaa kykyä aistia ympäröivää maailmaa ja kommunikointia sen kanssa.
− Se yhdistää ja parantaa arkemme aktiviteetteja, sanoo kilpailun johtaja, professori Artur Lugmayr Tampereen teknilliseltä yliopistolta.

Kilpailun tuomariston puheenjohtaja Björn Stockleben korostaa, että seitsemän vuoden aikana NUMAssa on nimenomaan nähty lisätyn todellisuuden nousu ja kehittyminen arjen käytännöiksi.
− Monet kilpailuissa esitetyt ideat ovat jo arkea ja loputkin muuttumassa sellaisiksi. Ubimedia on nyt olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, ja olen iloinen, että NUMA on ollut yksi tekijä tässä kehityksessä.

Seitsemän vuoden aikana NUMAan on osallistunut yli 220 ehdotusta. Nykyisessä muodossaan Osaamiskeskusohjelman päättyessä se toteutuu tänä syksynä viimeisen kerran, ensi vuonna formaatti uudistuu.

NUMA2013 -kilpailun finalistit aakkosjärjestyksessä kilpailutuomariston kommentein:

Concert Barrels − Peter Krogshede, Morten Birk ja Jens Emil Grønbæk, Aarhusin yliopisto, Tanska. Concert Barrels on monipuolinen sosiaalisen median ratkaisu, joka yhdistää virkistävällä tavalla konserttipaikan liiketoiminnan ja yleisön viihtymisen tarpeet. Tapahtumapaikalle asennetut interaktiiviset baaripöydät, tynnyrit, vahvistavat konserttitunnelmaa toimiessaan näyttöinä ja tarjotessaan kaupallisia ja musiikkiin liittyviä pelillisiä sisältöjä ystäväporukan sosiaaliseen vuorovaikutukseen ennen konserttia, konsertin aikana ja sen jälkeen.

Insane Llamas − Siroberto Scerbo, Felipe Bacim ja Doug Bowman, Virginia Tech, Blacksburg, USA. Insane Llamas on kehittyneen lisätyn todellisuuden teknologian ja huikean koukuttavan pelikonseptin täydellinen yhdistelmä, jossa pelaajat metsästävät mobiililaitteidensa avulla hulluja laamoja virtuaalisesta ja todellisesta ympäristöstä rakentuvassa toimistoviidakossa oikeilla ritsoilla.

TAP- The Augmented Piano − Linsey Raymaekers, Jo Vermeulen ja Kris Luyten, Hasselt University, Belgia. Tämän sovelluksen ottavat avosylin vastaan kaikki, jotka
haluavat kehittää soittotaitoaan. Pianon päälle projisoituvat helpot reaaliaikaiset ohjeet auttavat harjoittelussa. Laajennettu todellisuus toimii opetuskäytössä, mutta tarjoaa soittajalle samalla myös innostavan esteettisen elämyksen.

Verzis - Multiplayer Game Controller − Studio Sophisti, Amsterdam, Hollanti. Verzis mullistaa mobiilin yhteispelaamisen sosiaaliset ulottuvuudet. Sen avulla 2−4 pelaajaa voi pelata mobiililaitteilla yhdessä sen sijaan, että tuijottaisivat vain omiin näyttöihinsä. Nerokas idea, hyvä toteutus ja aitoa bisnesarvoa.

Juryn kunniamaininta
Tamperelaisen Codemenders Oy:n kehittämä qtip.me on kekseliäs idea ja laaja-alainen sovellus, joka voi säästää meidät pitkiltä jonotusajoilta virastoissa ja lippujonoissa.
NUMA (Nokia Ubimedia MindTrek Awards) on avoin kilpailu alan artisteille, tutkijoille, harrastajille ja ammattilaisille. Kilpailu on osa kansainvälistä, Tampereella 1.− 3. lokakuuta jo 17:nnen kerran järjestettävää MindTrek-konferenssia. Palkintojen yhteenlaskettu summa on 6000 euroa.

Kilpailun järjestävät MindTrek ry, Tampereen seudun Jokapaikan tietotekniikan osaamiskeskus, Tampereen teknillisen yliopiston Viihde- ja medianhallintalaboratorio EMMi Lab, Tampereen ammattikorkeakoulu, Nokia Oyj ja Ympäröivän median yhdistys AMEA. Kilpailua rahoittaa Tampereen seudun Jokapaikan tietotekniikan osaamiskeskus.

Lisätietoja
Kilpailutoimikunnan jäsen Ville Luotonen, Hermia Oy / Uusi Tehdas, 044 574 1937, ville.luotonen@hermia.fi
www.numa.fi
www.mindtrek.org

« Takaisin