Pirkanmaan pitching-kilpailu alkaa 3. syyskuuta

2.9.2013

Pirkanmaalaisille kasvuyrityksille järjestetään tänä syksynä alueellinen pitching-kilpailu, jolla annetaan vauhtia lupaavimman kasvuyrityksen esiintymiselle Euroopan suurimmassa startup- ja sijoittajatapahtumassa, Slushissa, Helsingissä 13.−14. marraskuuta.

Pirkanmaan pitching-kilpailun järjestää StartUp Tampere pirkanmaalaisten bisnesenkeleiden kanssa. Kilpailuun voi ilmoittautua 3. syyskuuta alkaen. Lokakuun 8. päivä kymmenen valittua finalistia esittäytyvät bisnesenkeleille, jotka äänestävät aluekilpailun voittajan.

− Voittajayritys saa valmennusta sijoittajaesitykseensä sekä osallistumisen Slushiin. Voittaja saa mukaansa kokeneen neuvonantajan sekä pääsee tapaamaan kansainvälisiä pääomasijoittajia ja kumppaneita, kertoo pitching-kilpailun idean isä, Jussi Heinilä Accelerandosta. Hän vastaa StartUp Tampere -hankkeessa pääomasijoittajaverkostojen kokoamisesta.

− Startup Tampere -hanke tähtää alku-, kasvu- ja kansainvälistymisvaiheessa olevien yritysten alueellisten rahoitusmallien kehittämiseen, pilotoimiseen ja vakiinnuttamiseen. Tavoitteena on luoda aktiivisesti toimivat joukkorahoitus, bisnesenkeliverkosto, pääomasijoittajaverkosto ja alueella toimiva rahasto sekä tuottaa valmennusta rahoituksen hakuun, kertoo Tredean toimitusjohtaja Päivi Myllykangas. Toiminta on osa Avoin Tampere ohjelmaa ja sitä rahoittaa myös Pirkanmaan liitto.

Kilpailu on tarkoitettu pirkanmaalaisille yrityksille, jotka tarvitsevat kasvurahoitusta ja osaamista yrityksen kehittämiseen. Kriteereinä ovat yrityksen liikeidea, kasvupotentiaali, sijoituspotentiaali ja yrittäjätiimi.

Mahdollisuuksien Slush

Startup Saunan järjestämä Slush-tapahtuma kokoaa lupaavimmat kasvuyritykset Pohjoismaista, Baltiasta ja Venäjältä tapaamaan kansainvälisiä sijoittajia ja mediaa. Tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa Pohjois-Euroopan ja Venäjän kasvuyrityskentän kohtauspaikkana ja jatkaa tänä vuonna vahvaa kasvuaan: paikalle odotetaan yli tuhatta alkuvaiheen yritystä sekä merkittävää riskipääoman kasvua.

− Laajennuimme viime vuonna yhdeksi Euroopan isoimmista kasvuyritystapahtumista. Slushissa oli edustettuna yli 30 miljardin euron arvosta riskipääomaa paikalla olleiden noin 50 kansainvälisen venture capital -rahaston kautta. Odotamme riskisijoituspääoman määrän kaksinkertaistumista tänä vuonna, tapahtuman pääjärjestäjä Miki Kuusi kertoo.

Slushissa järjestetään tänä vuonna myös ensimmäinen pohjoismainen bisnesenkelikonferenssi yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (Fiban) kanssa.

Lisätietoja:
Jussi Heinilä, Accelerando, puh.  040 5353 873
Jouni Myllymäki, StartUp Tampere, puh. 050 434 5820
Miki Kuusi, Slush, puh. 040 351 3031

www.startuptampere.fi – tietoa Startup Tampere toimista

www.tamperestartups.fi – sijaintikartta Tampereen seudun startup toimijoista

www.slush.fi – tietoa startup- ja sijoittajatapahtumasta

www.avointampere.fi – Avoin Tampere -ohjelman sivusto

« Takaisin